Op 18 september is VIOS Bouw met woningcorporatie Mitros van start gegaan met een langdurige samenwerking in co-making voor het Groot Onderhoud in Utrecht en Nieuwegein. Andere co-makers zijn Rutges, Hemubo, Salverda en Coen Hagedoorn. Met ieders handtekening onder de intentieovereenkomst is het officiële startsein gegeven voor de verdergaande duurzame ontwikkeling van kwaliteit, continuïteit en innovatie. Geweldig om met dit team aan de slag te gaan voor Mitros en haar bewoners.

“Deze stap naar verdere samenwerking is echt een win-win situatie voor alle partijen”, zegt Procesbegeleider Samenwerking Freek Wullink van Fink Advies. Hij begeleidt ‘Co-making Groot Onderhoud’, waarin wij met vijf bouwbedrijven voor het eerst een duurzame relatie opbouwen. Dit betekent dat wij de komende vijf jaar in vaste teams werken aan groot onderhoud van onze huurwoningen.

Wullink: “Co-making brengt continuïteit met zich mee waar zowel de bouwbedrijven als Mitros veel baat bij hebben. Een voordeel is dat zij het onderhoudsproces steeds beter inrichten en dat iedereen van elkaar leert. Hierdoor doen zij het steeds beter bij de huurders. Denk bijvoorbeeld aan het verder verminderen van bouwoverlast.” 

Ron Sierink, inkoper bij Mitros zegt: “Naast het vergroten van de huurderstevredenheid zitten er veel meer voordelen aan co-making. De verhouding kwaliteit en kosten wordt beter, we gaan efficiënter werken en het levert een leukere manier van werken op voor onze medewerkers en co-makers.” “Freek Wullink vult aan: “Ik geloof hier echt in, want de basis die maak je samen. Maar nu eerst aan de slag.”

Aart Verkaik van VIOS: “Samen en ieder voor zich dragen Mitros en VIOS Bouw al generaties de zorg voor een sociaal, eerlijk en betaalbaar woningaanbod in Utrecht. Onze organisaties zijn ontstaan en groot geworden in Utrecht. Co-making maakt samenwerking breder, sterker en effectiever. Daarbij spelen wij graag een onderscheidende rol, samen brengen we het beste in sociale huisvesting.”

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over VIOS Bouw

Denken in oplossingen, dat zit in ons DNA

Dat doen we met 160 collega’s en met onze ketenpartners en co-makers, vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Houten. VIOS Bouw is onderdeel van elk® groep.

Lees meer