Vakblad Aannemer schreef een artikel over de volledige renovatie van de bijna honderd jaar oude (spoor)arbeiderswoningen die we in Utrecht uitvoerden voor woningcorporatie Portaal. Een uitdagend project waar oplossingen bedacht moesten worden voor duurzaamheid, comfort en het feit dat een deel van de woningen ‘beschermd stadsgezicht’ zijn.

Onze projectleider Jasper Versteeg in het artikel: “Het gaat om 180 woningen uit 1924, gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. Oude details werden teruggebracht – dat vond iedereen mooi – maar iets nieuws kon eigenlijk niet. In feite mocht er alleen een-op-eenvervanging plaatsvinden, ook van de kozijnen. Dat zou betekenen: enkel glas of duur, matig isolerend monumentenglas.”

Met architect Klomp, Verweij Houttechniek en met Portaal hebben we slimme antwoorden gevonden en gerealiseerd voor isolatie, comfort, hergebruik van oude materialen, de detaillering van de woningen en voor de binnenstedelijke logistiek.

Lees het artikel hier (PDF).

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over VIOS Bouw

Denken in oplossingen, dat zit in ons DNA

Dat doen we met 160 collega’s en met onze ketenpartners en co-makers, vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Houten. VIOS Bouw is onderdeel van elk® groep.

Lees meer