Nieuw Utrechts Peil (een samenwerking van de Utrechtse bedrijven VIOS Bouwgroep, op ten noort blijdenstein architecten en Nieman Raadgevende Ingenieurs) is met de Flat met Toekomst winnaar van de Green Solutions Award 2019 voor Nederland. In navolging op de nationale prijs heeft de Flat met Toekomst een internationale Special Mention ontvangen in de categorie Sustainable Renovation Grand Prize!

Green Solutions Award
De Green Solutions Award is georganiseerd door Construction21 om internationale innovatieve gebouwen, wijken en infrastructuren die bijdragen aan de strijd tegen de klimaatverandering het podium te geven. In totaal namen 37 landen deel aan deze prijsvraag met in totaal 192 projecten. Afgelopen maandag 4 november 2019 mochten we deze felbegeerde award in ontvangst nemen bij de bouwbeurs Batimat in Parijs. Er vielen 22 duurzame projecten in de prijzen.
Lees ook het persbericht van Green Solutions Awards met alle winnaars.

Jury: ‘perfect voorbeeld duurzame renovatie in de bouw
De internationale jury vindt de Flat met Toekomst een “perfect voorbeeld van duurzame renovatie in woningbouw”. “Het project roept op tot geïndustrialiseerde processen waardoor kosten worden gereduceerd, met respect voor de architectuur van het oorspronkelijke gebouw en met behoud van de esthetische samenhang van de wijk. Hoewel het exterieur het niet doet vermoeden is het een ultra modern Nul op de Meter gebouw. Een echte “Tour de force” in een regio waar de zon niet altijd schijnt”.

Het hele projectteam was in Parijs aanwezig om dit te vieren. Uiteraard gaan onze felicitaties uit naar de winnaar; de renovatie van het hoofdkantoor van Greenpeace in Barcelona.

Internationale interesse
Daarnaast hebben we de afgelopen maanden al veel buitenlandse delegaties ontvangen bij de Flat met Toekomst waaruit ook de internationale belangstelling blijkt.

Vervolg Flat met Toekomst
In opdracht van Mitros is op dit moment het vervolg op de Flat met Toekomst, bestaande uit 60 NOM woningen en 29 gasloos label A+ woningen, onderhanden. Dit eindoplevering van dit project is in het voorjaar van 2020.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over VIOS Bouw

Denken in oplossingen, dat zit in ons DNA

Dat doen we met 160 collega’s en met onze ketenpartners en co-makers, vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Houten. VIOS Bouw is onderdeel van elk® groep.

Lees meer