VIOS Bouw werkt al langere tijd samen met woningcorporatie Portaal. In 2020 leidde dat tot een contract in ketensamenwerking – en tot nog meer mooie projecten.

Dit jaar leverden we de renovatie op van 101 jaren ’30 woningen woningen in en rond de Grevenstraat in Leiden. Daar hebben we twee jaar aan gewerkt. Energielabels zijn van D en F naar A gebracht, gevels zijn opgeknapt, kozijnen vervangen en waar nodig ook vloeren, badkamers, keukens en toiletten.

Ruud Diks (directeur bedrijfsvoering VIOS): “Bijzonder is de openheid en transparantie in de samenwerking. Het voelt meer als samenwerken als collega’s dan als externe partijen. Er is geen onderscheid meer in eigenaarschap, we doen het echt samen.”

Joris Gresnigt (programmamanager Portaal): “De Grevenstraat is echt een plaatje geworden. De oplevering was ook heel bijzonder. De directies van VIOS en Portaal mochten niet zoals gebruikelijk een speech houden, maar werden verwezen naar de frietkraam. De bewoners namen het initiatief met een dankwoord met een persoonlijk cadeautje voor alle vakmannen. Twee jaar plezier spatte ervan af. Dat maakte me trots, zoveel positieve emotie in de buurt.”

Ruud: “Bewoners moesten tijdelijk verhuizen, best ingrijpend natuurlijk. Vooraf was er ook wat weerstand, maar na oplevering stonden ze in de straat met bloemen. We hebben er heel prettig kunnen werken en alles is in goed overleg met de bewoners gedaan.”

Het helpt enorm als VIOS een buurt zo goed achterlaat en bewoners meeneemt in de ontwikkelingen.

Patrick van Kuilenburg (projectmanager Portaal): “Wat de samenwerking typeert is het vakmanschap, de nuchtere houding en de gedeelde verantwoordelijkheid, ook voor onze huurders. Zo was er op de Greven- straat een dame met 1.500 panda’s in huis. Ga er maar aan staan om een vloer eruit te halen terwijl aan de muren de planken vol staan met panda’s. VIOS lost dat samen met de bewonersbegeleiders van Portaal gewoon op. Ze helpen mee en zorgen dat alles op een veilige plek komt te staan.”

Joris: “We zien uit naar volgende projecten. Belangrijke thema’s voor ons zijn duurzaamheid, de woon-crisis, betaalbaarheid en leefbaarheid. Dat komt allemaal samen in het werk dat we met VIOS doen. Leefbaarheid bijvoorbeeld, dat gaat over wijken creëren waar mensen zich thuis voelen. Met een grotere instroom vanuit GGZ en statushouders is het soms een uitdaging om negatieve beeldvorming of sfeer te voorkomen. Dan helpt het enorm als VIOS een buurt zo goed achterlaat en bewoners meeneemt in de ontwikkelingen.”

Momenteel werken we met Portaal onder andere aan groot onderhoud en het verduurzamen van 104 woningen in de Bloemenbuurt in Utrecht.

En vakblad Aannemer schreef een artikel over de volledige renovatie van 180 bijna honderd jaar oude (spoor)arbeiderswoningen die we in Utrecht uitvoerden voor Portaal. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ons werk

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Over VIOS Bouw

Denken in oplossingen, dat zit in ons DNA

Dat doen we met 160 collega’s en met onze ketenpartners en co-makers, vanuit onze vestigingen in Amsterdam, Utrecht en Houten. VIOS Bouw is onderdeel van elk® groep.

Lees meer