Vooruitgang is ons streven

Werken aan vooruitgang zit ingebakken in onze naam, het ís onze naam. Vooruitgang niet voor eigenbelang, maar voor een groter en socialer geheel. Die basisgedachte vormt VIOS en is voelbaar in alles wat we doen. We maken en we maken beter. We denken altijd in oplossingen en 'kan niet' bestaat voor ons niet.

Helemaal VIOS

  • Innovatief, duurzaam, circulair
  • Thuis in de stad
  • Mensen maken VIOS
  • Samenwerken van A tot Z
  • Kwaliteit en service
  • Sociaal en MVO

Innovatief, duurzaam, circulair

We zitten middenin in een energietransitie en klimaatdoelen worden steeds urgenter. De bouwsector moet en gaat daarin mee, met VIOS als een van de koplopers. Circulariteit, verduurzamen en een efficiënte manier van werken zijn standaard onderdeel van onze aanpak. Daarbij denken we altijd integraal vanuit de gebruiker, de eigenaar, het gebouw, de omgeving en de toekomst.

Thuis in de stad

VIOS is in 1934 opgericht in Utrecht en we zijn altijd in en aan de stedelijke omgeving blijven werken. Naast Utrecht hebben we ook vestigingen in Amsterdam, Arnhem en Houten. We kennen de wijken, de gebouwen en de mensen. Omdat veel van onze medewerkers in de stad wonen waar ze werken, zijn we altijd dichtbij, verliezen we geen tijd met reizen en beperken we onze uitstoot.

Mensen maken VIOS

Voor iedere opdrachtgever formeren we altijd een dedicated en slagvaardig team, waarbij de directie zelf van tekentafel tot steiger betrokken is en meedoet. Bouwen blijft mensenwerk en we koesteren onze vakkundige vaklieden. We garanderen continuïteit in kennis en ervaring, onze medewerkers en onze co-makers hebben een lang track record in de bouw en bij VIOS.

Samenwerken van A tot Z

Of het nou gaat om samenwerking binnen design & build, co-making of resultaatgericht samenwerken, we zijn erin thuis. Als proactieve bouwpartner nemen we verantwoordelijkheid voor het succes van ieder project en van de samenwerking.

Kwaliteit en service

Kwaliteit, dat is de dingen in één keer goed doen. Vanzelfsprekend borgen we kwaliteit en veiligheid met onze NEN-EN-ISO en andere certficeringen. Standaarden die we ook van onze onderaannemers en co-makers eisen. Daarnaast verankeren we de zorg voor resultaat en kwaliteit met onze checklists en keuringsplannen. En met onze servicegerichte aanpak.

Sociaal en MVO

Als sociaal familiebedrijf dragen we graag bij aan een betere en eerlijkere wereld. We investeren in opleiding en werk voor stagiaires, leerlingen, zij-instromers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook werken we met Jinc en Wij3.0 voor korte stages of werkplekken. En we doen mee aan 'Miss Maintenance', een initiatief om meer vrouwen te interesseren voor het bouwvak.

Hoe wij werken

Bedenken, bouwen en beheren

Samen met opdrachtgevers delen we de zorg en verantwoordelijkheid voor gebouwen, bewoners en gebruikers. Samen bouwen we beter.

Lees meer

Werken bij VIOS Bouw

Bouw jij mee aan morgen?

We zijn altijd geïnteresseerd in vakmensen die onze passie voor het vak delen. Samen maken we VIOS.

Bekijk onze vacatures (8)