Leidsche Rijn heeft er een unieke buitenplaats bij gekregen. In het groen, aan het Amsterdam-Rijnkanaal ligt een wit sluiswachtershuis uit de jaren ‘30.

Architect Lars Zwart van op ten noort blijdenstein (onb) uit Utrecht maakte het prachtige ontwerp en vroeg VIOS Bouw erbij voor de realisatie. Onze vestiging Houten had de eer om het te realiseren.

Hans de Leur, vestigingsmanager VIOS Bouw: “Het is echt supermooi geworden. Het historische huisje hebben we helemaal intact gehouden en verbeterd en het nieuwe deel van 200m2 er als het ware omheen gebouwd. Het oude gemaal staat er ook nog, het is echt een bijzondere plek.”

Oud en nieuw komen nu samen in de uitnodigende buitenplaats. Een plek om elkaar te ontmoeten, lekker te eten en uit te rusten in een groene omgeving.

PV levert de energie, een lucht-water warmtepomp zorgt voor de warmte en met zeer goede isolatie is het geheel energieneutraal gemaakt. Er is zoveel mogelijk circulair gebouwd: we hebben zo min mogelijk materiaal gebruikt, alle materialen hebben een zo laag mogelijke milieu impact en er is rekening gehouden met de herbruikbaarheid van gebouw en materiaal.

Uitvoerder Jaap Hofland: “Het leuke was de combinatie van renoveren en nieuwbouw voor de uitbreiding van het pand. Ik hou van de kleinschaligheid van zo’n project. Er was ruimte voor kwaliteit en we konden er met onze vaklieden echt iets moois van maken. De samenwerking was heel prettig.”

Opdrachtgevers Melanie en Willem van Weert beamen die fijne sfeer: “Werken op basis van vertrouwen en open communicatie, dat vinden we belangrijk. Met VIOS ging dat als vanzelf.”

Ben je nieuwsgierig geworden naar de kookkunsten
van Buiten bij de Sluis? Check de site: www.buitenbijdesluis.nl

Contact

Ook beter bouwen?

Neem contact met ons op voor kwaliteit en maatwerk.

Aart Verkaik

Utrecht

Aart Verkaik
030 - 262 78 72