In Leiden werken we met woningcorporatie Portaal aan een project in de Haver- en Gortestraat. We renoveren 27 woningen uit 1881 die zijn ontworpen door de Leidse architect WC Mulder. We brengen de woningen naar energielabel A én ze krijgen hun historische uitstraling terug.

Voor we met de uitvoering konden starten moest er minimaal 70% draagvlak zijn onder de bewoners. In het voortraject hebben we daarom veel gesprekken gevoerd en een klankbordgroep met een aantal bewoners opgericht. Samen met Portaal realiseerden we een inspiratiewoning, waarbij we de aluminium kozijnen vervingen door houten kozijnen in de historische kleuren. Om die te achterhalen hebben we de oude verflagen onderzocht. Ook kreeg de woning de look van oude schuiframen, om de uitstraling van vroeger zoveel mogelijk te benaderen. De bewoners waren zeer enthousiast over de inspiratiewoning, net als de gemeente die we ook hadden uitgenodigd. Het resultaat van deze aanpak was een draagvlak van ruim 95%!

Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Per woning zijn er gemiddeld vier weken bezig en de buitenwerkzaamheden lopen daar omheen. Rond de bouwvak ’22 ronden we het project af. De reacties van bewoners op de reeds opgeleverde woningen zijn heel positief.

Contact

Ook beter bouwen?

Neem contact met ons op voor kwaliteit en maatwerk.

Utrecht
Woningbouw projecten

Marco van den Broek
030 - 262 78 72 info@vios-bouw.nl