Samen met elk® zijn we aan de slag voor Stek (woningcorporatie in de Bollenstreek) om woningen te verduurzamen.

Wij doen de bewonersbegeleiding en voeren de verduurzamingsmaatregelen uit. Binnenkort leveren we een proefwoning op in Warmond en we starten in september ’22 met 23 woningen in complex 416. Daarna volgen waarschijnlijk nog drie andere complexen. De bewoners zijn nu al ontzettend enthousiast.

Het elektriciteitsnet kampt in de wijk momenteel met een capaciteitstekort. Als het goed is wordt dat snel opgelost en dan kan de proefwoning echt draaien. Eventueel wordt alleen voor de proefwoning een tijdelijke capaciteitsverzwaring uitgevoerd.

Wat we allemaal gaan doen? We plaatsen zonnepanelen, installeren warmtepompen (die we al hebben ingekocht voor 23 woningen om te voorkomen dat leverproblemen de planning kunnen vertragen), dakisolatie binnenzijde, spouwisolatie, vloerisolatie, dakramen (indien aanwezig vervangen) en
alle kozijnen vervangen voor kunststof kozijnen. Bewoners kunnen voor de voordeur kiezen uit drie types en vier kleuren. Bewoners blijven tijdens de werkzaamheden in het pand.

De opdracht tot verduurzaming trekken we breder dan de woningen. We zorgen ook voor flora- en faunamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van vleermuiskasten en kasten voor de gierzwaluw.